October 15, 2008

KAU!!!bosan dan kenangan..

Hari ini, aku bosan sangat kat uma coz aku mendapat cuti selama 0ne week dari bos coz die nak bagi aku tenangkan diri atas dasar arahan keluarga dan doctor (sulit just aku doctor dan family jer yang tau)..Aku baring2 dalam bilik, tetiba member uma aku masuk..

EL : oka!!!ko bosan tak?

Aku : bosan dowk..nape?

EL : jom kuar, aku nak wat report aku lah..

Aku : ok..kul bape ko nak kuar ni?

EL : kul 5 lebih lah.

Aku : ok..aku mandi dulu ek..

Aku pun dah siap, dan dier pun siap…so perjalanan ke KTM Padang Jawa di lakukan..tiba di KTM,aku pun membeli tiket ke Bank Negara. Aku pun melihat jam kat KTM platform.

Aku mengalami lagi kebosanan di dalam perut tren. Aku pun mengeluarkan camera NIKON D40X dari sarung nyer lalu aku pun capture benda yang aku lihat kat dalam tren itu.

Tetiba mata aku beralih pandang kearah dua ciptaan tuhan yang sangat sempurna di mata aku iaitu, perempuan cantik dan lelaki hensem kat depan pintu tren. Cantik sungguh hasil tangan tuhan ini.sku pun ape lagi take lah juge photo diorang sebagai kenangan..haha

Keadaan tren semakin sesak setelah sampai ke station subang jaya, aku un mula rasa tak selesa dengan keadaan ini. Tetiba aku merasa bersalah plak. Kat tepi aku, ade seorang untie ni berumur dalam lingkungan 50an, so aku pun rasa macam nak bagi duduk, but aku malu plak nak bagi coz orang ramai dan aku mengambil keputusan untuk tak nak bagi untie itu duduk (jahatnyer aku), memandangkan untie itu kelihatan sihat, aku terpaksa buat keputusan macam tu..biarkan lah..

Aku pun bosan dan aku pun tertido…haha..

Ting tong!!! Bank Negara! Bank Negara! (suara pemandu tren). Aku pun berdiri dan aku pun chou dari perut tren itu…

Aku : ala hujan lah..cam ne ni?

EL : ok kita g sogo dulu wat report aku pastu kita wat lah plan lain.

Citer nyer kitaorg nak pergi pavilion after finish kerja kan report but hujan plak. Sogo pun dah nampak, kami pun pergi tempat katne member aku pratikal itu. Aku mula bosan so aku pun menbuatlah hasil tangan aku melalui camera ini.

So report dier dah siap, kitaorg pun memulakan perjalanan ke sesuatu tempat yang belum conform lagi.

Aku : so el, cam ne ni?

EL : ko nak ker g pavilion tu?

Aku : nak lah coz ade orang nak jumpa..tapi memandangkan hujan cancel lah..

EL : aku ikut jer.

Aku : jom g mid valley?

EL : ok jom..aku join jer.

So, kitaorg pun g beli tiket pergi mid valley. Tren pun tiba selepas 10 minit kemudian. Keadaan dalam tren sesak coz time office hour balik keja. Tiba di KL Sentral, makin padat.

Tetiba tangan aku terasa macam ade orang pegang, so aku pun menoleh ke belakang..aku cuak tetiba..

Aku : ko!!!ko lepas tangan aku.

Kim : taknak! Ko ape citer?rindu lah kat ko selepas kita dah lost contact tu.

Aku : aku sihat lah bonggok! Ko ape citer?

Kim : aku macam dulu juge, pas kita lost contact tu, aku single lah sampai skrg..

Aku : ok..

Kim : oit! Ingat tak time kita kat bangsar tu..aku **** ko..haha…

Aku : sape tak ingat kenangan mebahagiakan..haha..jangan cakap kuat2, byk org dalam sini.

Kim : nak malu plak..haha..

Aku : bodoh!!ko nak g mana ni?

Blah…blah…blah…tetiba station mid valley pun sampai..aku cuba melarikan diri dari dier, dier ikut aku lagi coz dier turun tempat yang sama.

Aku : kim sowi lah aku ade keja lah kat sini, aku jalan dulu ek.

Kim : ala…takpe lah…ok lah, jangan lupa contact aku ek..

Dier pun salam tangan aku…aku bebas!!!yahoo!!padahal aku takde keja pun..haha (malas nak jalan ngan orang yang lebih berupa ni), kim ni umur nyer 22 tahun, stay kat bangsar, keja ngan family dier dan memiliki paras rupa yang sempurna coz ade mirip macam cina sikit..lupakan lah dier tu..

So aku pun menuju ke butik converse dan mula mencari beg converse yang aku lihat kat KLCC time kuar ngan budak mysace ari tu, mane tau kat sini ade…tapi sebenar nya takde..aku pun kecewa..aku pun terlihat sebuah peti check up tangan, peti ini lah kenangan aku ngan seorang budak myspace yang au still syg sampai skrg walaupun die dah ade orang baru..aku pun mengeluarkan duit syiling 40sen dan aku pun memasukan tangan kiri aku. Result pun kuar kat kertas. Chart love and life aku just 4 bintang but seks aku makin naik (macam orang gila seks plak)..haha..

Aku penat sangat..so kitaorang membuat keputusan balik uma. So kitaorg pun pergi station KTM Mid Valley, aku beli terus pergi padang jawa.

Aku pun duduk kat platform..tetiba aku terlihat satu pansangan couple duduk berhadapan dgn aku. Perempuan tu menbelakangi aku dan lelaki itu menghadapa aku, pati mereka buat satu perkara di larang dalam islam iaitu ****..so aku geram sangat..ape nak jadi ngan melayu ni dah lah perempuan tu pakai tudung dan melakukan perkara tu..pikir ini barat ker..?dah lah budak sekolah,.pikir orang tak nampak diorg wat macam tu..die pikri tuhan takde kat sekeliling ni..ape ni??tak paham lah..(geram dan marah ni).

So tren pun dah tiba kat platform dan kitaorang naik, tiba kat kl sentral terpaks tukar platform pergi port klang…tren port klang pun tiba dalam 10 minit kemudian..

So perjalanan ke padang jawa mengambil masa 1 jam, so aku melihat jer gelagat manusia, ade yang baca newspaper, dengar mp3, mengumpat, dan tak leh blah ialah tidor bagai nak rak tak ingat die dalam tren baru mulut terbuka luas… Aku just wat journal ini dalam handhone supaya tak lupa nanti (orang berwawasan kan)..station padang jawa dah tiba. So aku pun kuar dan tak melalui tempat tiket but kuar dari pagar untuk kesenangan aku sampai ke rumah…hahaha..so sampai je kat uma aku pun mula terbongkang tanpa makan malam..bye..

Cerita dah abis..itu lah kisah aku hari selasa bersamaan 14 Oktober 2008..

2 comments:

ika+keliru said...

hoho...
panjang sungguh perjalanan anda dalam satu hary neyh yea...
ekekkeke...
btw, besh2...

but, nape oka kne cuty tuh??
bglaaa taw

Hunkiecrush said...

hei
sape ciom aku nye suami nih
cibi siot.:p